Vår historia

Emåmejeriet startade 2007 av bönder som hade tröttnat på att deras goda mjölk blev till mjölkpulver för export. De ville att mjölken skulle tillfalla sin hembygd och tog saken i egna händer. Med stort mod och hårt arbete startades ett mejeri i Hultsfred.

Idag är Emåmejeriets produkter väl inarbetade i ett hundratal butiker runt om i Småland, Östergötland och på Öland, därtill ett femtiotal restauranger och caféer och flera grossister. 

Varför småländsk mjölk?

Småskaligt och närproducerat är två värden som står oss varmt om hjärtat. Vissa skulle kalla vår anläggning för omodern, men vi säger ‘klassisk’ och ‘gammaldags’ – för det är så det känns på Emåmejeriet. Vi syrar, ystar och kärnar på gammaldags vis och småskaligt blir godare, det är vi helt säkra på. Att mjölken med säkerhet har rest mycket kortare väg när den når butiken än mjölken från andra mejerier känns också bra. 

Återförsäljare

Det finns två sorters handlare och restaurangägare; de som vill göra det så lätt för sig som möjligt och de som bryr sig om matens ursprung. Vår mjölk är så spårbar att du nästan kan komma och klappa kon själv om du vill. Vill du återförsälja våra produkter i din butik eller ha den på menyn? – Kontakta oss på christian@emamejeriet.se eller 070-600 48 55.

Våra produkter och varumärken

Emåmejeriet

Våra småländska produkter går helt enkelt under samma namn som mejeriet. Mjölken kommer från exempelvis Högsby, Lenhovda och Eksjö. Alla småländska kor går alltid fritt, och får finaste GMO-fria foder. Det är en hjärtesak att korna har det bra. 

Östgöta Mjölk

Vi har en gård i Östergötland som Lasse och hans syster driver utanför Kisa. Den mjölken producerar vi produkter under varumärket Östgöta Mjölk och levererar uteslutande till butiker i Östergötland. 

EKO-mjölken 'Blåklint'

“Blåklint” är vårt ekologiska varumärke och mjölken kommer exempelvis från vår ekologiska gård och har vissa extra värden som inte konventionellt mjölk har. Korna går ute lite mer och det ska vara eget foder. 

EKO

Nyheter

Grill- och stekost

Knappt ett år har vi producerat stekost. Under årets gång har vi modifierat den lite allteftersom och receptet spikades inför sommaren. Den har alla de goda egenskaperna hos halloumi men är gjord på vår småländska komjölk. Nu finns den även som ekologisk variant, båda innehåller bara 15% fett och hela 24% protein. Nyttig och god, och säljs nu i ett trehundra-tal butiker landet över. Har du den inte i din butik, kanske du ska byta butik? 🙂 

Hitta stekosten!

Här hittar du STEKOSTEN FRÅN SMÅLAND: Hultsfred kommun: ICA Nära Hultsfred Axelssons i Aby Coop Målilla ICA Nära Krysset i Virserum Vimmerby kommun: Coop Vimmerby ICA Kvantum Vimmerby Oskarshamns kommun: Coop Flanaden, Oskarshamn ICA Nära KåBe-Hallen Kalmar kommun:...

Ny Willys i Kalmar

Idag öppnade nya Willys-butiken på Hansa City i Kalmar. Butiken visade framfötterna från start genom att ha försäljning av samtliga av de Emåmejeriets produkter som finns godkända på Axfood. Försäljningen första dagen var succé-artad, och vi lyckönskar vår nya kund...

Kontakt, Info & Jobb

Vill du kontakta oss, ha specifikationer om produkter eller vill söka jobb? Navigera dig själv till lämplig sida nedan.

Hitta hit

Grenvägen 1, 57739 Hultsfred

Det finstilta

Vill du veta ingrediensförteckning, energivärden eller hållbarhet på någon av våra produkter. Då klickar du här. 

Kontakta oss

Här hittar du direkta kontaktuppgifter till den du söker. För växel ring 0495-12260.

Reko-ring

Vi medverkar vid en hel del lokala REKO-ringar, vill du veta mer om det? Klicka här.

Jobba hos oss

Emellanåt behöver vi förstärka truppen. Klicka här för att komma till jobbsidan.

Våra gårdar

Vill du veta var närmaste gård ligger? Här är en karta på dessa.

Logga in på portalen

För dig som är kund hos oss och vill beställa, returnera, ladda hem material.