Martin & Servera hittar avtal med Emåmejeriet om småländsk stekost

Martin & Servera är Sveriges ledande restauranggrossist. Från och med mellandagarna går Emåmejeriets stekost att köpa för deras kunder nationellt. I samband med uppstarten har det avtalats fram ett mycket attraktivt kampanjpris inledningsvis under 2020. 

Emåmejeriet har jobbat aktivt med flera av de stora restauranggrossisterna i många år, med just Martin & Servera har man flera kommunala upphandlingar. Martin & Servera – som mer än någon annan grossist – har visat att man bryr sig om närproducerad och småskalig mat, och det blev naturligt att båda parterna kunde enas om ett avtal som blir gynsamt för Sveriges restauranger. 

Fler och fler privatpersoner och storkök har valt bort cypriotiska halloumi-ostar på grund av långa transporter och vad de hört om landets generella antibiotika-användning. Nu i och med att det finns svenska varianter av halloumi finns åter en stor marknad för den här typen av ostar som seriösa alternativ eller komplement till kött även i vanliga lunchrestauranger och storkök. 

Emåmejeriet började med den här typen av ost efter sommaren 2019, och blev snabbt en av Sveriges mest sålda svenska stekostar. De finns i 50-talet butiker regionalt samt på diverse mat- och ostmarknader.