Om Emåmejeriet

Emåmejeriet är ett mejeriföretag i småländska Hultsfred, som etablerades år 2007. Vi är i huvudsak närproducerande – vilket för oss innebär att våra gårdar ligger inom kort räckvidd och vi kör själva ut mjölken direkt till butiker i närområdet. Vi skiljer dessutom på mjölken från de olika gårdar i olika tankar så att vi kan märka varje mjölkpaket med den mjölkningstid och gård där mjölken är mjölkad. Det gör oss till Sveriges mest transparenta mejeriföretag. 

På Emåmejeriet producerar vi grundsortimentet av konventionella och ekologiska mejeriprodukter, ost och en drös specialprodukter. Det ursprungliga varumärket Emåmejeriet är gjord enbart på mjölk från Småland, där korna alltid går fritt. Det är en självklarhet för oss att bönderna ska ha bästa förutsättningar och därför betalar vi alltid mer än konkurrenterna. 

Vi har sedan 2012 även varumärket Östgöta Mjölk med produkter som produceras på enbart mjölk från Östergötland. Och sedan 2017 har vi varumärket Blåklintprodukter i vårt stall, vilket renderat i fyra ekologiska produkter, med mjölk från en östgötsk ekologisk mjölkgård. Vi har även produktion åt andra varumärken i varierande storlek och skala, och genom grossister finns vissa delar av våra produkter att köpa över hela Sverige. 

Yrkesstolthet krävde eget mejeri

I mitten av 00-talet stängde Arla det mejeri i Åseda som gjorde den berömda Åsedaosten. Patrik och Anders var två av Smålands alla bönder som fick beskedet att deras mjölk nu skulle gå raka vägen till pulveranläggningen i Vimmerby. Båda kände att det var ett alltför tråkigt öde för den jättegoda mjölken som deras kor producerade – och så föddes tanken på att starta ett alldeles fristående mejeri.

Los Angeles

22 East 41/B Street, New York,
Los Angeles, CA 92301, USA

+22 1234 5678 5411

infoLA@designagency.com

San Francisco

22 East 41/B Street,
San Francisco, CA 30401, USA

+22 1234 5678 5411

infoSF@designagency.com

New York

22 East 41/B Street,
New York, NY 98765, USA

+22 1234 5678 5411

infoNY@designagency.com

Get in touch.

Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit laborum. Sed ut perspiciatis unde omnis.